Verdachte Posbankmoord legt bekentenis af

Gepubliceerd op 18 november 2016 om 13:34

De Boekelse verdachte van de Posbankmoord, Frank S. heeft de politie verteld dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Alex Wiegmink. Zijn advocaat Annette Layendecker bevestigt dat hij een volledige bekentenis heeft afgelegd.

Naamloos-4158.png

Volgens haar geldt dat niet voor de andere verdachte, Souris R. uit Veghel. Van beide verdachten werd vandaag het voorarrest met negentig dagen verlengd. Beide verdachten krijgen nu wel wat meer bewegingsvrijheid, ze mogen onder meer weer familiebezoek ontvangen en media volgen.

Op 15 februari is in de rechtbank van Arnhem een zogeheten regiezitting, waarbij de advocaten mogen aangeven wat ze nog onderzocht willen hebben. De Osse advocaat Laeyendecker noemt Frank S. 'de ideale verdachte': ,,Hij verleent volledige medewerking aan het onderzoek."

De Boekelaar stapte ruim twee weken geleden naar de politie, nadat Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteedde aan de moord uit 2003. Het motief voor de moord blijft vooralsnog onduidelijk. ,,Het heeft in elk geval niks met drugs te maken", aldus Laeyendecker. Wat het dan wel was? ,,Dat kan ik nog niet zeggen."

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.