Vermiste Brabantse meisjes gezien in Marbella

Gepubliceerd op 18 november 2016 om 13:44

Femke Lucas en Sam Bruys, de twee vermiste meisjes uit Bergen op Zoom, verblijven volgens de laatste gegevens van de politie in het Spaanse Marbella.

Naamloos-4164.png

De politie heeft tips gekregen dat de twee 16-jarigen daar zijn gezien. Uit beveiligingsbeelden blijkt dat ze dinsdag in elk geval ook op het vliegveld van Malaga zijn geweest. Vanuit daar zijn ze in een bus naar het centrum gestapt.

In Roosendaal zijn verschillende rechercheurs druk met de zaak bezig. ,,Dit zijn twee doodnormale pubermeiden, die voor zover het lijkt met opzet zijn vertrokken. Het is een erg vreemde en curieuze zaak die we direct hebben opgepakt", vertelt woordvoerder Willem-Jan Uytdehage.

De twee zijn erg goede vriendinnen en zitten samen op de Roncallischool in Bergen op Zoom. Volgens de politie zijn ze daar twee standaard leerlingen, zonder noemenswaardig verleden. Voor zover bekend hebben ze allebei geen relatie.

Volgens woordvoerster Cory Lucas van de familie Lucas hebben de meisjes voor zover bekend geen 'dubieuze' contacten onderhouden via internet. De vrouw zegt dat de familie het verontrustend vindt dat de meisjes hun telefoons niet hebben meegenomen. "Ze zijn slechts één keer eerder samen naar het buitenland geweest. Dat reisje ging naar Berlijn en was georganiseerd door school. Als ze samen op pad gingen, wist de familie er altijd van." Volgens Cory Lucas hadden de meisjes geen problemen. "We hebben heel veel vraagtekens. Zo kennen we de meiden helemaal niet. Het zijn leuke meiden die sociaal gezien lekker in hun vel zitten. Het is zorgelijk."

De meisjes hebben beiden zowel hun telefoon als hun laptop thuisgelaten, iets wat de politie wederom erg opmerkelijk vindt. Op dit moment worden die telefoons en laptops nagetrokken. ,,Maar dat is echt monnikenwerk, wat veel tijd kost."

Tips
Tot nu toe zijn er drie tips binnengekomen. Twee tips hebben betrekking op de verblijfplaats van de twee. Een tip komt uit een bron binnen de familie, de ander van mensen die de twee hebben zien lopen. De derde tipgever weet te melden dat de meisjes beiden weer in Nederland zijn. De politie acht dit niet aannemelijk, maar trekt de tip wel na. 

Beveiligingscamera's op Eindhoven Airport hebben het duo dinsdag vastgelegd. Ze hadden allebei slechts een grote Cowboysbag-handtas bij zich. ,,Erg weinig bagage dus", aldus de politie. 

De vaders van de twee vermiste meisjes zijn woensdag naar Malaga gevlogen om hun dochters te zoeken. Ze verspreiden onder meer flyers met foto's van de twee. 

Geld
Dinsdag is er door een van de twee nog geld gepind in Malaga. De rekeningen van de dames worden in de gaten gehouden. Ze hebben nog steeds toegang tot geld. 

De politie vestigt ook hoop op de vele Nederlanders die verblijven in de omgeving van Marbella. ,,Twee van die jonge Hollandse meiden, dat moet opvallen. We hopen dat ze snel worden gesignaleerd." Vooralsnog is er nog geen reden om te vermoeden dat er iets ernstigs met Femke en Sam aan de hand is.

Eindexamen
Op de Roncalli Scholengemeenschap in Bergen op Zoom is geschokt gereageerd op de vermissing van de 16-jarige meisjes Femke Lucas en Sam Bruijs. De havoleerlingen zitten bij elkaar in de klas en doen dit jaar eindexamen.

Rector Ludo Heesters: "Dit heeft ons allemaal zeer verbaasd. De meisjes hadden, voor zover dat ons bekend is, geen problemen. Het zijn rustige, lieve leerlingen."

Hazepad

Angelica van der Heijden voert het woord namens de families. Zij is een vriendin van Femkes moeder en is de peettante van de vermiste tiener. Angelica herkent haar petekind absoluut niet in het verhaal dat ze zo abrupt het hazepad zouden hebben gekozen. 

,,Ik herken mijn petekind hier absoluut niet in. En Sam ook niet. Het zijn twee hartsvriendinnen die hier een actief sociaal leven hebben met allerlei vrienden en vriendinnen. Ze hebben ook helemaal geen geschiedenis van dit soort zaken. Wij herkennen ons hier helemaal niet in. En dat horen wij via internet ook heel veel terug van anderen die hen kennen."

Door de Redactie AD: Foto: Thinkstock/Politie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.