Politieman aangegrepen door aan bed vastgebonden meisje

Gepubliceerd op 18 november 2016 om 14:48

Het is de Week tegen Kindermishandeling. Voor agent Robin Bleijenberg aanleiding een schokkende ervaring naar buiten te brengen.

Naamloos-4177.png

De Rotterdamse politieman komt met zijn aangrijpende verhaal van nog maar enkele maanden geleden omdat hij een boodschap wil uitdragen. Mishandelde kinderen ervaren het zwijgen van omstanders als het meest pijnlijk.

Het geeft ze het gevoel dat ze er niet toe doen, dat niemand om ze geeft. Mishandelde kinderen hebben anderen in de omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. ,,Achter elke deur zit een verhaal, maar draai je nooit om bij een onderbuikgevoel'', zegt Bleijenberg (26).

Vastgebonden
Er komt een man naar het bureau en geeft een adres door waar mogelijk een meisje van 3 jaar vastgebonden is aan bed. De melding zet direct kippenvel op de armen van de diender. Er wordt getwijfeld aan de melding maar Bleijenberg en zijn collega gaan toch poolshoogte nemen.

In de woning in Rotterdam-Hillegersberg treffen ze het kind aan in haar kamertje: inderdaad met haar kleine armpjes aan haar bed vastgebonden. Ze had een luier aan met daarin ontlasting van enkele dagen. De agenten snijden de touwtjes los. Bleijenberg moet zijn emoties wegslikken. Tegelijkertijd ziet hij dat het meisje zelf haar eigen knuffeltjes heeft vastgebonden. Waarschijnlijk denkt ze dat het normaal is, dat het zo hoort.

Haar moeder wordt gearresteerd en zit 90 dagen in voorlopige hechtenis. Ze blijkt psychisch niet in orde. 

Pleeggezin
Het tragische verhaal kent voor het meisje - naar omstandigheden - een goede afloop. Het crisisinterventieteam van Pleegzorg Rotterdam ontfermt zich over het meisje. Ze is voor langdurige opvang opgenomen in een pleeggezin. ,,Ik heb zelf een zoontje van 3, zoiets raakt je dus enorm'', kijkt Blijenberg terug. ,,Ik heb er een week van met een rotgevoel gelopen en denk er nog wel eens aan ja.''

Het hele verhaal van Robin Bleijenberg lees je op www.facebook.com/politiemiddenschieland

Door de Redactie AD: Foto:  Dreamstime

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.