Van corruptie verdachte douanier voor de rechter

Gepubliceerd op 18 november 2016 om 15:02

De van corruptie verdachte douanier Gerrit G. (56) uit Kwintsheul zit vandaag tegenover de rechtbank. Hij wordt verdacht van de hulp bij de invoer van duizenden kilo's cocaïne.

Naamloos-4181.png

G. liet zich door criminelen omkopen om containers vol drugs door te laten. De tenlastelegging telt in totaal elf feiten. Die variëren van voorbereidende handelingen voor de smokkel van drugs tot witwassen.

Door zijn aanhouding sleepte Gerrit G. een groot aantal drugshandelaren in zijn val met zich mee. Tientallen verdachten zijn het afgelopen jaar aangehouden, honderden kilo's drugs zijn onderschept. Gerrit G. werkte bij de sectie pre-arrival, de afdeling waar de selectie van de te controleren containers wordt gemaakt. Dat gebeurt in een kantoor op de Laan op Zuid in Rotterdam.

Justitie denkt dat de man tonnen heeft verdiend met zijn praktijken. Hij leefde goed van het vermeende drugsgeld en vierde - bijvoorbeeld - een aantal keren per jaar luxe vakanties op Curaçao. Hij zou daar ook een huis en een jacht hebben. Vlak voor zijn aanhouding was G. van plan een 1,2 miljoen euro kostende woning te kopen. Door zijn arrestatie ging de koop niet door.  

Luxe levensstijl
'Waar doet hij het toch van?' was de vraag die zijn buren zichzelf stelden bij de luxe levensstijl die Gerrit er met zijn gezin op nahield. April vorig jaar kwam het antwoord, toen een arrestatieteam zijn rijtjeswoning in de gemeente Westland binnenviel. Een in de haven onderschepte lading cocaïne van 400 kilo leidde naar G. Gerrit leidde een dubbelleven. Hij vertelde vrienden en bekenden flink geld te verdienen met Tweede Handje, de kringloopwinkel die hij met wijlen zijn vrouw in Rotterdam-Overschie runde, buiten zijn douanewerk om.

Door de Redactie AD: Foto: AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.