ProRail zet cijfers online

Gepubliceerd op 1 december 2015 om 15:26

ProRail heeft een dashboard gepubliceerd waarin je kunt zien hoe goed het gaat op het spoor. Het spoorbedrijf probeert haar imago te verbeteren na de chaos van afgelopen jaar.

schiphol_douane_anp_0-1.jpgProrail heeft het dashboard naar eigen zeggen gemaakt omdat het bedrijf meer transparant wil zijn over hoe het gaat. De cijfers in het dashboard worden elke dag aan het eind van de dag bijgewerkt; ze zijn dus altijd een dag oud. Zo zien we bijvoorbeeld dat 84,2 procent van de personentreinen op tijd rijdt en 2,4 procent van de treinen uitviel. 

ProRail ligt al een tijd onder vuur vanwege slechte prestaties en gebrek aan controle. Eind oktober trad staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu af nadat in het Fyra-rapport geconcludeerd was dat ze de Kamer 'onjuist en onvolledig' had geïnformeerd.

Haar opvolgster Sharon Dijksma zei vorige week dat het financieel beheer bij ProRail anders zal moeten. Er gaat te weinig geld naar spoorvervanging en te veel naar grote projecten, zoals stations, gaf ze aan. Ook kwam deze week naar buiten dat bij de spoorverdubbeling tussen Vleuten en het Amsterdam-Rijnkanaal misstanden hebben plaatsgevonden. Dijksma noemt die in een brief aan de Kamer 'zorgwekkend en ongewenst voor een organisatie die werkt met publieke middelen'.

RTL Z/  © Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.