Oud-topman Staal betaalt één miljoen euro aan Vestia

Gepubliceerd op 6 januari 2016 om 16:07

Woningcorporatie Vestia heeft een schikking getroffen met oud-bestuurder Erik Staal, onder wiens leiding de corporatie in 2012 bijna failliet ging. Staal betaalt 1 miljoen euro aan de woningcorporatie en is daarmee af van rechtszaken en schadeclaims.

Drie jaar geleden werd hij door Vestia nog aansprakelijk gesteld voor 2 miljard euro, het bedrag dat de corporatie verloor aan de handel in risicovolle derivaten. Vestia legde beslag op bezittingen van Staal, waaronder zijn villa in Bonaire.

In totaal heeft Vestia nu voor 4,8 miljoen euro geschikt met Staal en de voormalige leden van de raad van commissarissen, laat Vestia in een persbericht weten. De tien commissarissen - waaronder voormalig Rotterdamse topambtenaar Jeroen Lugte - betalen gezamenlijk 50.000 euro. De overige 3,7 miljoen euro wordt betaald door de verzekeringspolis voor Vestia-bestuurders.

Twee miljard
Vestia-voorlichter Ronald Florisson spreekt van een 'hoog bedrag', hoewel ooit 2 miljard is geclaimd van Staal. ,,Voor de twee miljard euro schade hebben we niet alleen Staal aansprakelijk gesteld, maar bijvoorbeeld ook financiële instellingen,'' zegt Florisson. Zo heeft ook ABN Amro als onderdeel van een schikking onlangs 55 miljoen euro betaald aan Vestia.

De advocaat van Staal benadrukt dat de schikking is getroffen 'zonder erkenning van aansprakelijkheid'. ,,De heer Staal vindt niet dat hij aansprakelijk is voor de verliezen van Vestia. Met deze schikking is hij wel verlost van lange procedures en de kosten die daaraan verbonden zijn. Wat Staal betreft is nu alles opgelost,'' aldus Jurjen Lemstra.

AD.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.