'Sun Capital biedt niet op V&D en La Place'

Gepubliceerd op 12 januari 2016 om 21:26

Huidig V&D eigenaar Sun Capital behoort niet tot de ruim tien geïnteresseerden die door de curatoren zijn uitgenodigd om een officieel bod te doen op het failliete warenhuis en La Place. Dat vertellen ingewijden het AD.

SunCapitalbiedtnietopVDenLaPlace-2.jpg

Wél gemeld heeft zich de Canadese warenhuisketen Hudson's Bay, dat ook al rechtstreekse gesprekken met diverse V&D-huurbazen voert.

Onder de kandidaten bevinden zich daarnaast meerdere internationale private equityfondsen met een aanzienlijke retailportefeuille in hun activiteiten.

Dat eigenaar Sun naar verluidt voorlopig niet bij de bieders zit moet de Ondernemingsraad van V&D en La Place als muziek in de oren klinken. Die schreef vorige week een brief aan de curatoren met als dringende aanbeveling niet met Sun in zee te gaan.

Hudson's Bay heeft belangstelling voor een aanzienlijke hoeveelheid filialen, aldus betrokkenen, niet voor slechts een handjevol in een paar grote steden. Nu de Canadezen al in Duitsland en België actief zijn, is flinke synergie mogelijk. Vorig jaar kocht Hudson's Bay voor 2,8 miljard euro het Duitse Kaufhof. Bij de koop zaten naast de 137 filialen in Duitsland ook 16 Belgische winkels die Kaufhof onder de naam Galeria Inno uitbaat.
 
Bewindvoerders Kees van de Meent en Hanneke de Coninck-Smolders weigeren zelf voorlopig namen bekend te maken. In een korte verklaring stelden ze liefst zeventig voorstellen ontvangen te hebben van kandidaat-kopers. Ruim tien mogen komende week een officieel bod op (delen van) V&D en La Place te doen.  

Dataroom
De uitverkorenen krijgen daarvoor speciaal toegang tot een online dataroom met gedetailleerde financiële info over het warenhuis. ,,Denk aan cijfers over omzetten, lonen, de verschillende vestigingen,huren," zegt Edwin van Wijk, woordvoerder van de curatoren. ,,Alle info op basis waarvan een goed gefundeerd bod mogelijk is."  

Volgende week maandag hopen de curatoren concrete mededelingen te doen en wellicht ook man en paard te noemen.   Ondertussen trekken grote verhuurders eveneens deels gezamenlijk op.

Afgelopen donderdag hielden twintig van hen een meeting onder leiding van vastgoed-adviseur Cushman & Wakefield. Onduidelijk is wat daar precies uit is gekomen. De verhuurders schermen in ieder geval met de nodige geïnteresseerden, waarvan Hudson's Bay er één is. Nu de warenhuizen niet van V&D zijn, kunnen ze de huurpanden zelfstandig aanbieden.    

Gat
Het gat dat V&D in tientallen binnen­steden gaat achterlaten, zal nooit meer worden gedicht. Alleen door filialen op te splitsen of ze deels tot appartementen om te bouwen, kan de leegte worden opgevuld. Dat blijkt uit een grote AD-enquête onder binnenstadsmanagers, die dinsdag op deze site staat.

AD.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.