Nederlandse chocolademelk verboden in Hongkong

Gepubliceerd op 13 januari 2016 om 22:04

De autoriteiten in Hongkong hebben de verkoop van chocolademelk van het merk DailyDutch verboden. Uit een test zou blijken dat er te veel bacteriƫn in zitten.

mediabox-128.jpgDailyDutch is een merk van Van Tol Import-Export uit Bodegraven. Het bedrijf zei vanochtend dat het nog niet op de hoogte was van het verbod. Een woordvoerder zei verder dat DailyDutch-producten niet in Nederland worden verkocht, maar alleen in het buitenland. 

'Onvoldoende hygiëne'

Volgens Hongkong wijst de te hoge bacterietelling op 'onvoldoende hygiënische omstandigheden', maar betekent dat nog niet dat mensen een voedselvergiftiging zouden krijgen. Alle pakken chocolademelk lagen nog in het pakhuis van de importeur en waren nog niet in winkels terechtgekomen. 

Het Hongkongse centrum voor voedselveiligheid zegt de Nederlandse autoriteiten te informeren over het verbod en roept Nederland op de zaak te onderzoeken. 

Melamineschandaal

Nederlandse zuivel, vooral babymelkpoeder, is populair in China. Veel mensen vertrouwen Chinese zuivelbedrijven niet meer sinds het schandaal met vergiftigde babymelkpoeder. In 2009 werd bekend dat het Chinese zuivelbedrijf Sanlu de schadelijke stof melamine had toegevoegd aan de voeding. Zes baby's stierven daardoor.

NOS.nl/ ©WIKIMEDI

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.