Vertrek V&D kan Delftse Zuidpoort impuls geven

Gepubliceerd op 16 februari 2016 om 17:43

Wel of geen doorstart of overname, nog steeds is er geen duidelijkheid wat er gaat gebeuren met de V&D aan de Gasthuislaan in Zuidpoort. De gemeente Delft ziet graag 'een winkel die past op die locatie.'

download-4.jpgDe deuren van V&D aan de Gasthuislaan bleven maandag dicht. 'Wegens omstandigheden zijn wij gesloten' stond er in een mededeling op de deuren. Ook dinsdag gaat het warenhuis niet open. Wat er gaat gebeuren met V&D, én of de Delftse vestiging behoort tot de eventuele doorstartlocaties, is nog steeds onbekend.

Waar de meeste betrokkenen het over eens zijn, is dat het pand aan de Gasthuislaan een winkel moet blijven. Maar er bestaan wel twijfels over of het huidige concept moet worden behouden.

Oude concept
,,Het lijkt mij niet verstandig om het oude concept volledig voort te zetten. Er moet denk ik wel iets veranderen. Maar een nieuw soort V&D met een nieuwe eigenaar, wie zal het zeggen, misschien is het wel een groot succes," meent Kees Koreneef van Stichting Centrum Management Delft.

Ook als het warenhuis uit Delft vertrekt, is dat volgens hem niet onoverkomelijk. ,,Er komt dan wel weer een nieuwe invulling voor het pand. Zo kan het gebouw opgesplitst worden, waardoor er plek is voor verschillende retailers. Delft onderscheidt zich van andere steden door de kleine winkeltjes waardoor er een divers aanbod is. Als het gebouw wordt gesplitst, kan dit nog meer worden toegepast."

Impuls
Floris le Conge Kleyn van Belangenvereniging Zuidpoort twijfelt of het gebouw in Delft in aanmerking komt voor een doorstart van V&D. ,,De Delftse vestiging heeft geen La Place en het pand moet ook worden aangepakt." Daarnaast staat ook hij positief tegenover een nieuwe invulling. ,,Die impuls trekt mensen aan en voegt weer wat toe aan de binnenstad."

Als het pand onverhoopt leeg komt te staan, is dat voor Delft gelukkig een minder groot probleem dan voor sommige andere steden, omdat hier niet veel leegstand is, aldus Tom de Weerdt, centrummanager van Delft. Indien er geen overnamekandidaat is, hoopt hij dat er een aansprekend concept voor in de plaats komt. ,,Het is een prachtlocatie. Er kan een winkel, horecagelegenheid, culturele instelling of een combinatie hiervan in.''

De gemeente neemt een afwachtende houding aan, maar laat wel weten 'graag een winkel te zien die past op die plek.'

Bron: Door: Gerline Bax Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.