Doorstart voor warenhuizen van V&D definitief mislukt

Gepubliceerd op 16 februari 2016 om 17:54

De doorstart van de warenhuizen van V&D is mislukt. Dat melden de curatoren van het failliete warenhuisbedrijf dinsdagmiddag. Ze zijn er niet in geslaagd tot een akkoord te komen met de potentiƫle koper, Coolcat-baas Roland Kahn.

De curatoren onderhandelden met de investeringsmaatschappij van winkelondernemer Roland Kahn, bekend van CoolCat. Vorige week werd duidelijk dat hij verder wilde met ongeveer 45 warenhuizen van V&D. Hij moest daarvoor wel overeenstemming zien te vinden met de verhuurders van winkelpanden, terwijl ook de financiering voor de operatie nog moest worden afgerond.

,,Ons team heeft de afgelopen maand samen met het V&D management en de curatoren hard en bezield gewerkt aan een doorstart van V&D in een nieuwe lifestyle formule", zegt Kahn in een persverklaring. ,,We moeten helaas concluderen dat wij er niet in geslaagd zijn de belangen van alle betrokkenen op één lijn te krijgen. We vinden het met name spijtig voor al die betrokken medewerk(st)ers van V&D.

La Place
Ook Jumbo laat weten de geklapte onderhandelingen te betreuren. ,,Hiermee gaan veel banen verloren en komt er een einde aan een Nederlands retailicoon." De situatie heeft ook consequenties voor de filialen van La Place die gevestigd zijn in de V&D-panden; ook die blijven voorlopig dicht. Onduidelijk is of de vestigingen op termijn weer open gaan. De zelfstandige La Place-vestigingen blijven wel gewoon open.

Maandagochtend liet het personeel van V&D Rotterdam al weten dat de overname door Roland Kahn geklapt was.

'Hoop is verdwenen'
FNV-bestuurder Niels Suijker: ,,Het zag er na gisteren al heel slecht uit, maar het beetje hoop dat de 8000 medewerkers van V&D en de bijbehorende vestigingen van La Place nog hadden, is nu verdwenen. Dat is bijzonder treurig. Wij zullen de komende dagen contact zoeken met de curatoren voor meer achtergrond. Verder zullen onze leden bijstaan met loopbaanadvies. Dat zal hard nodig zijn.''

V&D werd op de laatste dag van 2015 failliet verklaard, nadat eigenaar Sun Capital de stekker uit het bedrijf had getrokken. De warenhuisketen kampte al langer met financiële problemen. Vorig jaar werd nog een reddingsplan in werking gezet. Een fikse reorganisatie, een huurverlaging en een nieuwe kapitaalinjectie moesten de warenhuisketen weer op de rails helpen. Maar zover kwam het niet.

Bron: http://www.ad.nl/  Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.