Philips wereldwijd koploper in aanvragen patent

Gepubliceerd op 3 maart 2016 om 15:06

Philips vroeg vorig jaar wereldwijd de meeste patenten (2402) aan en laat daarmee Samsung, de nummer een van 2014, achter zich.

media_xll_3640267-1.jpgBehalve Philips hebben ook bedrijven als DSM, Shell, NXP, ASM, Unilever en AKZO/Nobel hoge noteringen. Aanvragen op het gebied van medische technologie bleven het populairst, gevolgd door digitale communicatie en computertechnologie.

Een patent geeft de aanvrager het exclusieve recht een bepaald product te maken of te verkopen, of het recht een uitvinding toe te passen. De houder van het patent kan op die wijze concurrenten verbieden identieke producten te maken of een uitvinding te gebruiken.

Nederland op tweede plaats
Ook steeg het aantal patenten dat vorig jaar aan Nederlandse bedrijven is verleend: met ruim 17 procent tot 2000. Nederlandse ondernemingen deden 7100 aanvragen bij het Europees Octrooibureau (EOB), een toename van 3,3 procent.

Dat blijkt uit het donderdag gepresenteerde jaarrapport van het EOB. Nederland staat na Zwitserland op de tweede plaats als het gaat om het aantal patentaanvragen per miljoen inwoners. In 2014 was Nederland nog derde en het jaar daarvoor vierde.

Bron: http://www.ad.nl/ door redactie AD Foto: ANP/ Robin van Lonkhuijsen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.