Curator Perry Sport daagt banken voor de rechter

Gepubliceerd op 3 maart 2016 om 15:47

De curator van de Perry Sport en Aktiesport sleept vier banken van de failliete winkelketen voor de rechter.

media_xll_3639911-1.jpgDe banken eisen de volledige opbrengst van de huidige verkopen in de winkels op, wat het voor de curator lastig maakt om de zaken open te houden terwijl hij werkt aan een doorstart.

Een woordvoerder van Unlimited Sports Group (USG), het failliete moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, bevestigt de plannen voor juridische stappen aan deze krant. Het gaat om de Rabobank, ING, Deutsche Bank en de Amerikaanse Bank of America Merrill Lynch.

De banken zeggen recht te hebben op de volledige omzet van Perry Sport en Aktiesport, maar die claim gaat veel te ver, vindt curator Toni van Hees. Het steekt hem daarnaast dat de banken vorige maand een dag voor uitbetaling van de salarissen de geldkraan dichtdraaiden en de rekeningen van moederbedrijf USG blokkeerden, waardoor de 2500 personeelsleden nog steeds wachten op het salaris van februari. 

Financiële problemen
,,De banken hebben de geldkraan dichtgedraaid terwijl ze wisten dat het personeel toch wel zou doorwerken", zegt curator Van Hees tegen de NOS. ,,Dus de mensen in de winkels verdienen nu geld voor de banken terwijl die banken geen salaris meer wilden betalen."

Uitkeringsinstantie UWV zal de salarissen op 11 maart alsnog betalen, maar ondertussen raken de medewerkers in financiële problemen, zegt Van Hees. ,,Het gaat veelal om zeer loyale werknemers met een bescheiden salaris, die nu hun huur niet kunnen betalen of zelfs geen geld hebben voor de bus naar het werk."

Wanneer de zaak dient is nog niet duidelijk. 

Doorstart
Van Hees was donderdagmiddag niet beschikbaar voor commentaar. Hij zit donderdag en vrijdag om tafel met negen partijen over een doorstart van de winkelketen. Het gaat zowel om investeerders als branchegenoten uit binnen- en buitenland, die een bod op de failliete sportketens hebben uitgebracht.

De sportzaken en moederbedrijf USG werden vorige week failliet verklaard. Dat was een direct gevolg van het omvallen van warenhuisketen V&D. USG had veel winkels in de panden van V&D. Inmiddels is ook het faillissement over een aantal andere dochtervennootschappen van USG uitgesproken.

Bron: http://www.ad.nl/ door Maarten van Ast ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.