Vrees voor een Brexit zet rem op de Britse economie

Gepubliceerd op 5 mei 2016 om 12:06

Het spook van een mogelijke Brexit houdt de Britse economie in zijn greep. De groei van de dienstensector, waartoe ook de grote financiële sector behoort, is in april teruggelopen tot het laagste peil in drie jaar.

brexit-1.jpgDat bleek vandaag uit cijfers van onderzoeksbureau Markit.

Britse dienstverleners zijn in de aanloop naar het referendum op 23 juni over een afscheiding van de Europese Unie een stuk terughoudender dan gedacht. Eerder bleek uit soortgelijke onderzoeken van Markit naar de bouw en industrie ook al een lager dan verwachte activiteit.

De Bank of England constateerde ook al een stagnerend vertrouwen en teruglopende investeringen in aanloop naar het referendum. De centrale bank waarschuwde dat de gevolgen mogelijk nog groter zijn als de Britten daadwerkelijk voor een stap uit de EU stemmen.

Volgens econoom James Smith van ING zijn de cijfers van Markit een voorbode van minder economische groei. Hij houdt rekening met de laagste groei in het Verenigd Koninkrijk sinds 2012. In het eerste kwartaal werd nog een groei gerealiseerd van 0,4 procent in vergelijking met de voorgaande drie maanden.

Bron: Z24/ ANP Foto: EPA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.