Pensioenbaas vindt AFM bemoeial

Gepubliceerd op 1 juli 2016 om 14:08

De directeur van de Pensioenfederatie Gerard Riemen roept de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) op zich terughoudend op te stellen in het pensioendebat.

Naamloos-1925.png

Aanleiding is een interview in De Telegraaf met Merel van Vroonhoven, voorzitter van de AFM. Daarin werd ‘het woord toezicht geen enkele keer genoemd’, schrijft de baas van de belangenclub van pensioenfondsen in een column getiteld Schoenmaker blijf bij je leest!

Hij vindt de uitspraken van Van Vroonhoven te ideologisch en eerder bij een politicus dan bij een toezichthouder passen. ‘In het huidige stelsel zouden jongeren vooral betalen voor ouderen. Er kunnen maar beter eigen pensioenpotjes komen en er mogen zeker geen risico’s worden gedeeld die niet verzekerbaar zijn (…). Het leek wel een interview met D66-Kamerlid Van Weyenberg’, concludeert Riemen.

Hij geeft aan dat hij blij is met ‘een levendig’ pensioendebat waarin de federatie zelf ook te horen krijgt dat die zich terughoudend moet opstellen. ‘Pensioenfondsen voeren immers slechts uit en gaan niet over de inhoud van de regeling’, schrijft Riemen die het ‘niet zinvol’ vindt als partijen ‘elkaar al te snel de mond snoeren’. Wel vindt de pensioenbaas dat instanties vanuit hun eigen rol moeten handelen. ‘Zoals een bakker bakt, een fietsenmaker fietsen maakt en een toezichthouder toezicht houdt.’

By editorial Telegraph/ Photo: Rob de Jong

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.