'Bank of England overweegt spaarrente verder te verlagen'

Gepubliceerd op 10 juli 2016 om 12:21

De Bank of England (BoE) overweegt om zijn spaarrente verder te verlagen als gevolg van een dreigende recessie na de Brexit.

Naamloos1-76.pngDat meldt de Sunday Telegraph. Door het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten zijn investeerders hoop verloren dat de spaarrentes nog zullen stijgen.

Volgens de krant, die met verschillende experts sprak, is er geen twijfel dat de rente verlaagd wordt. De vraag is nog hoeveel. 

Sommige economen zeggen dat de rente donderdag wordt verlaagd naar 0,25 procent. Anderen stellen dat de spaarrente zelfs naar een dieptepunt van 0,1 procent zal gaan.

Een dergelijke verlaging zou de eerste zijn sinds maart 2009, toen de spaarrente verlaagd werd tot 0,5 procent. Volgens de krant zijn experts het erover eens dat een stijging van de spaarrente tot 2022 onwaarschijnlijk is.

Limieten

Persbureau Reuters meldt, ook naar aanleiding van berichtgeving in de Sunday Telegraph, dat de Bank of England limieten gaat stellen aan de opname van geld uit investeringsfondsen. Een woordvoerster van de bank wilde tegenoverReuters geen commentaar geven.

Een zestal Britse vastgoedfondsen heeft vorige week de terugkoop al aan banden gelegd. Investeerders vrezen dat de Brexit gevolgen zal hebben voor de huizenmarkt. 

Door: NU.nl Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.