China belooft G20 samen op te trekken tegen protectionisme

Gepubliceerd op 10 juli 2016 om 12:25

China belooft om met de rest van de wereld samen te werken aan verbetering van de wereldhandel en het uitbannen van protectionisme.

Naamloos1-78.png

Ministers van Handel van de G20 kwamen dit weekend in Shanghai samen om de wereldwijde handel te versterken en protectionisme tegen te gaan. 

De bewindslieden maakten afspraken om kosten te besparen, de financiering te verbeteren en het beleid scherper te coördineren. Ook keurden de ministers een strategie goed die de groei van de handel moet bevorderen.

Doel is om de negatieve tendens in de wereldhandel om te keren. Daarbij was het belangrijk om China met deze afspraken binnenboord te trekken. Dat is gelukt. "China is bereid om met alle partners samen te werken in wijsheid, moed en daadkracht", aldus de Chinese handelsminister Gao Hucheng. 

Eerder dit jaar zei de Wereldbank dat de economische neergang in dat land bepalend is voor de dalende trend over de hele wereld. In China, 's werelds grootste handelaar in goederen, daalde de export vorig jaar met 8 procent. 

De ministers van Handel van de G20, de grootste economieën ter wereld, kwamen vrijdag en zaterdag bijeen in Shanghai. Daarbij waren ook afgevaardigden van het IMF, de Wereldhandelsorganisatie en de OESO aanwezig.

Door: NU.nl Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.