Bijna 100 banen weg bij scheepswerf Keppel Verolme

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 om 13:36

Scheepswerf Keppel Verolme schrapt 96 van de 350 vaste banen. Het personeel is vanmiddag geïnformeerd over de reorganisatie.

Naamloos-3705-111.png

De werf in de Botlek, vlakbij Rozenburg, heeft te weinig opdrachten om het huidige personeelsbestand te handhaven. Keppel Verolme is afhankelijk van werk aan werkeilanden. Door de lage olieprijs is nauwelijks werk in de offshore en er is geen zicht op verbetering.

De vermaarde scheepswerf dacht enkele jaren geleden naam te maken in de cruisemarkt door het record-cruiseschip Oasis of the Seas op te knappen, maar na optreden van de Nederlandse inspectiediensten bij deze mega-opdracht staat het bedrijf in die wereld buitenspel.

,,Een grote slag voor de werkgelegenheid op de oude Verolme-werf'', zegt bestuurder Piet Verburg van vakbond CNV Vakmensen. ,,In de afgelopen jaren is de vaste kern redelijk op niveau gebleven, maar straks is één op de drie werknemers in vaste dienst zijn baan kwijt."

Door de reorganisatie wordt de vaste kern van het bedrijf steeds kleiner, constateert Verburg. ,,De verhouding vast-inhuur is nu vaak al één op vijf. Dat is voor ons een extra punt van aandacht, zeker ook wanneer de werkgelegenheid op termijn hopelijk weer gaat toenemen. De bedrijfsvoering wordt daarmee kwetsbaar, daar maak ik me grote zorgen over." Collega-bond FNV deelt die zorg.

De vakbonden overleggen binnenkort over een sociaal plan voor de werknemers die hun baan kwijtraken.

Door de Redactie AD: Foto: 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.