Personeel Apple Store ontslagen na stelen foto's van klanten

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 om 13:43

Medewerkers van de Apple Store in de Australische stad Brisbane zijn ontslagen nadat zij foto's hadden gestolen van de iPhones van klanten. De vier mannen zouden ook stiekem foto's hebben gemaakt van vrouwelijke klanten. Apple zegt de zaak te onderzoeken.

Naamloos-3705-115.png

Het gaat om meer dan honderd foto's, schrijft de Australische krant The Courier Mail. De vier werknemers zouden de afbeeldingen van iPhones hebben gehaald, zonder dat de klanten dat wisten. Vervolgens beoordeelden zij de vrouwen op de foto's op hun uiterlijk en stelden ze een ranglijst samen.

,,Een medewerker deelde een foto in een chatgroep en dan gaven anderen de vrouw op de afbeelding een cijfer. Ze keken vooral naar de borsten en billen. Daar wisten ze allemaal wel wat over te zeggen", vertelt een werknemer tegenover de krant.

Walgelijke praktijken
De zaak kwam aan het licht toen een andere medewerker van de winkel in Brisbane een IT'er betrapte in de reparatieruimte. Hij was door bestanden aan het scrollen op de iPhone van een klant.

Waarschijnlijk werden de foto's ook gedeeld met personeel in andere Apple Stores. Voglens een van de werknemers komen deze ,,walgelijke praktijken" mogelijk ook voor in andere winkels in Australië.

Ongemakkelijk
De mannen namen ook stiekem foto's van vrouwelijke collega's. Daardoor voelt een deel van het vrouwelijk personeel van de Apple Stores zich niet meer op haar gemak tijdens het werk. 

,,Probleem is dat het management weinig kwijt wil over de zaak. Ze willen niet zeggen wie er op de foto's staan en hebben ook de klanten in kwestie niet geïnformeerd", vertelt een vrouwelijke werknemer. ,,Deze jongens zijn nu ontslagen, maar voor ons is de zaak nog niet afgedaan."

Door de Redactie AD: Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.