Omzetgroei Danone traagste in tien jaar

Gepubliceerd op 18 oktober 2016 om 09:41

Het concern had in het afgelopen kwartaal onder meer last van afvlakkende groei bij babyvoeding, traditioneel een van de snelstgroeiende activiteiten van Danone.

danone-1.jpgPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse voedselfabrikant Danone heeft de omzet in het derde kwartaal zien groeien, maar op het traagste tempo in meer dan tien jaar. Dat bleek dinsdag uit een handelsbericht van de grootste producent van yoghurt ter wereld.

Het concern had onder meer last van afvlakkende groei bij babyvoeding, traditioneel een van de snelstgroeiende activiteiten van Danone. In China worden momenteel nieuwe regels opgesteld rondom babymelkpoeder. Schandalen rondom de veiligheid zorgden daar de afgelopen jaar voor een enorme vraag naar 'buitenlandse' producten.

De productie van babymelkpoeder van Danone in Europa profiteerde daarvan. Maar in aanloop van de nieuwe Chinese regels willen verkopers van hun voorraden af, wat drukt op de vraag bij de producent. Nutrilon en Aptamil zijn van Danone behoren tot de populairste babymelkpoedermerken in China.

De vergelijkbare opbrengsten van de groep stegen met 2,1 procent, waar analisten rekenden op 2,4 procent. De totale omzet daalde, onder meer door lagere volumes en negatieve wisselkoerseffecten, tot ruim 5,4 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog meer dan 5,6 miljard euro.

 finanzen.nl/foto

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.