Twee op de drie werklozen binnen een jaar weer aan het werk

Gepubliceerd op 18 oktober 2016 om 09:56

Twee op de drie werklozen vinden binnen een jaar een baan. Door de groeiende werkgelegenheid nemen de kansen op de arbeidsmarkt weer toe. Daarvan profiteren ook mensen die in de WW zitten.

danone-3.jpg

Van alle personen die in 2014 in de WW belandden, vond 65 procent binnen een jaar een baan, blijkt dinsdag uit een rapport van het UWV. Dat was in 2012 nog 60 procent.

Voor 50-plussers blijft de zoektocht naar een baan het lastigst. Ruim vier op de tien van hen was binnen een jaar weer aan de slag. In de leeftijdsgroep 35 tot 45 jaar lag dit percentage op 63 procent. Bijna negen op de tien jongeren tot 25 jaar was binnen twaalf maanden weer onder de pannen.

Volgens het UWV zijn de verschillen per sector verder groot. Bij de uitzendkrachten vond 80 procent binnen een jaar weer werk, waarmee het de best presterende groep was. Mensen die een baan zochten in de financiële dienstverlening komen er het bekaaidst van af. Krap vier op de tien werkzoekenden waren binnen een jaar weer aan de slag.

Ongeveer de helft van de WW'ers ging aan het werk in een andere sector. Werklozen in ''seizoensgevoelige sectoren", zoals de bouw en de landbouw, keren relatief vaak terug naar de oude sector. Dit geldt volgens het UWV ook voor sectoren die specifieke eisen stellen aan hun personeel, zoals het onderwijs en zorg.

Werklozen afkomstig uit de financiële dienstverlening wijken massaal uit naar andere sectoren. Circa 85 procent keert niet terug op het oude nest.

Door de Redactie  NU/ANP: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.