Uitgever NRC neemt Limburgse kranten over

Gepubliceerd op 19 oktober 2016 om 14:52

Het Belgische uitgeefbedrijf Mediahuis, uitgever van onder meer NRC Handelsblad, neemt met ingang van 1 januari 2017 uitgever Concentra Media Nederland over. Dat bedrijf geeft de Limburgse regionale dagbladen De Limburger en Limburgs Dagblad uit.

Naamloos-3705-289-55.png

Met de overname wordt Mediahuis de derde krantenuitgever van Nederland. In België brengt het bedrijf onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en binnenkort ook Metro op de markt.

Steeds meer uitgeverijen fuseren om in te kunnen spelen op het veranderende journalistieke klimaat. Schaalgrootte is in het digitale tijdperk van groot belang.

Mediahuis kocht vorig jaar NRC Media. Media Groep Limburg (MGL), waar De Limburger en Limburgs Dagblad onder vallen, werd in 2014 overgenomen door Concentra, dat samen met Corelio eigenaar is van Mediahuis. Beide aandeelhouders brengen hun media-activiteiten onder de paraplu van Mediahuis.

De samenvoeging wordt binnenkort voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten en de medezeggenschapsraden van de betrokken bedrijven in Nederland zijn inmiddels geïnformeerd.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.