Een basisinkomen voor iedereen in 2018?

Gepubliceerd op 25 oktober 2016 om 14:08

Vanmiddag gaat het burgerinitiatief Basisinkomen 2018 naar de Tweede Kamer. De initiatiefnemers willen dat iedereen in Nederland vanaf 2018 1000 euro per maand krijgt. Kunstenares Anne van Dalen, die sinds mei een basisinkomen ontvangt, is enthousiast. ,,Zelfs tegenstanders vinden het een goed idee, dus laten we het gewoon proberen."

download-8low1-9.png

Kunstenares Anne van Dalen, die sinds mei een basisinkomen ontvangt, is enthousiast. ,,Zelfs tegenstanders vinden het een goed idee, dus laten we het gewoon proberen."

In april haalde de petitie van burgerinitiatief Basisinkomen 2018 de grens van 40.000 handtekeningen, zodat het in de Tweede Kamer zal worden besproken. Op het moment van schrijven hebben meer dan 58.000 mensen hun krabbel gezet. Naast het bedrag van 1000 euro wil de groep een basiszorgverzekering voor iedereen en een toelage voor kinderen onder de 18 jaar.

Waarschijnlijk is binnen een maand duidelijk of het voorstel behandeld gaat worden in de Tweede Kamer. Eerst worden de stemmen geteld en gecontroleerd, vervolgens moet worden vastgesteld of de Kamer zo'n voorstel nog niet eerder heeft behandeld. Mocht een meerderheid uiteindelijk voor het basisinkomen stemmen, dan zal de verantwoordelijke minister gevraagd worden het beleid aan te passen.

Door de Redactie AD: Foto:  Shutterstock

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.