Ajax wil vooral niet verliezen in Vigo

Gepubliceerd op 20 oktober 2016 om 11:44

Ajax is koploper in Groep G en om die positie te behouden mag de ploeg van Peter Bosz op bezoek bij Celta de Vigo in ieder geval niet verliezen.

peter-bosz-ado-den-haag-ajax-eredivisie-10162016_1un2j0jbnzxq61oq7g1y5jbqkf-1.jpg

Ajax is in vorm. Wanneer de Amsterdammers op bezoek bij de Spanjaarden winnen, betekent dat de tiende zege op rij. “Het is heerlijk om te zien dat het voetbal langzamerhand beter begint te worden”, vindt coach Bosz. “We krijgen meer controle over de wedstrijden en dit gebeurt ook op de manier waarop wij dat willen, door vanuit balbezit te denken. Dan is het fijn dat dat gepaard gaat met goede resultaten.” 

Resultaat halen

“Als je naar de stand kijkt, is niet verliezen een goed resultaat”, aldus Bosz bij Ajax TV. “Maar wij proberen iedere wedstrijd te winnen. Ik vind niet dat we daar wat aan moeten veranderen.”

Ajax won de eerste twee wedstrijden in de Euorpa League en staat eerste in Groep G. Celta de Vigo is met tweede in de poule met verder Panathinaikos en Standard Luik. De Spanjaarden kenden een slechte generale repetitie door afgelopen weekend met 5-0 te verliezen op bezoek bij Villareal.

Guidetti onzeker

Coach Eduardo Berizzo beloofde beterschap aan de fans voor het duel tegen Ajax. “Er wacht ons een zware wedstrijd waarin we mentaal sterk moeten zijn. We moeten en zullen strijden voor een goed resultaat. De fans moeten weten dat dit niet meer was dan slechts één slechte wedstrijd.”

Celta weet nog niet of het over John Guidetti kan beschikken. De Zweedse spits kampt met een enkelblessure. Het zou voor de Amsterdammers het eerste weerzien met de aanvaller betekenen sinds 29 januari 2012, toen Guidetti tijdens De Klassieker drie keer scoorde en Ajax met 4-2 het schip in ging.

Effectiviteit als eis

Voor wat betreft de aanvallen van Ajax eist Peter Bosz effectiviteit: “Je moet wel scoren als je een kans krijgt. Daar springen we nog te onzorgvuldig mee om. Internationaal krijg je dat soort kansen minder vaak.”

Ook achterin is meer scherpte geen overbodige luxe. “Tegen ADO geven we wat kansen weg, terwijl we de wedstrijd eigenlijk onder controle hadden. Dat kun je in grote wedstrijden niet veroorloven.” Want de wedstrijd in Vigo is belangrijk voor Ajax, maar de ogen zijn ondertussen ook al wel degelijk op zondag gericht, als De Klassieker op het programma staat. 
 
Door de Redactie  Goal.com Foto: Goal.com