Feyenoord boekt op Zorja zege met perspectief, eretreffer Van Persie

Gepubliceerd op 21 oktober 2016 om 06:23

Feyenoord heeft door een 1-0 zege op Zorja Loegansk weer volop zicht op het bereiken van de volgende ronde van de Europa League.

Nicolai Jørgensen maakte de enige goal in De Kuip. Manchester United rekende in dezelfde groep A overtuigend af met Fenerbahçe: 4-1.

Feyenoord startte stormachtig. Jørgensen zag een schot na vijf minuten net over worden getikt door doelman Oleksij Sjevtsjenko en uit de daaropvolgende corner kopte hij ook gevaarlijk in, maar stond Sjevtsjenko weer op de goede plek. Tien minuten na die kansen kopte Bilal Basaçikoglu maar net over.

Zorja kwam na de kansen voor Feyenoord beter in de wedstrijd. Ivan Petriak scoorde bijna, maar Brad Jones redde nog net op zijn hobbelend schotje. Vlak na rust was het wel raak voor de Rotterdammers. Basaçikoglu pakte bij de zestien van Zorja de bal af van Michail Sivakov en bood een niet te missen kans aan Jørgensen.

Na de goal kwam Feyenoord wel onder druk, maar de Oekraïners konden niet echt door de defensie van de thuisploeg breken. Op enkele gevaarlijke schoten van afstand na, gaf Feyenoord eigenlijk niets weg en hielden de Rotterdammers de punten in huis.

Door de Redactie NOS: Foto: PRO SHOTS