AZ laatste na thuisnederlaag tegen Maccabi Tel Aviv

Gepubliceerd op 21 oktober 2016 om 06:35

AZ is er opnieuw niet in geslaagd te winnen. De ploeg van coach John van den Brom verloor donderdag thuis van Maccabi Tel Aviv: 1-2

Na de eerdere domper in Alkmaar tegen de Ieren van Dundalk (1-1) en de zeperd in Rusland bij Zenit (5-0), wordt Europees overwinteren een helse klus.

In de beginfase raakte Derrick Luckassen de lat en zorgde Iliass Bel Hassani met schoten voor gevaar, maar halverwege de eerste helft kwam de domper voor AZ: Ezequiel Scarione scoorde op aangeven van Haris Medunjanin (ex-AZ).

AZ was daarna het spoor lang bijster en Maccabi was na de rust via Vidar Örn Kjartansson twee keer dicht bij de 0-2. Mühren kopte echter in de 72ste minuut de 1-1 binnen en leek net als zaterdag tegen Vitesse een punt te gaan redden voor AZ, maar net toen de Alkmaarders wat meer aandrongen, bezorgde Eyal Golasa met een uithaal Maccabi zijn eerste punten.

Zenit nog foutloos

In Ierland leek Dundalk opnieuw op weg naar een stunt door op voorsprong te komen tegen Zenit, maar in de laatste twintig minuten stelden de Russen orde op zaken: 1-2.

Door de Redactie NOS: Foto: ANP