Van Bronckhorst koestert punt met tiental Feyenoord in Odessa

Gepubliceerd op 4 november 2016 om 14:20

Trainer Giovanni van Bronckhorst koestert het punt dat Feyenoord donderdag in de Europa League pakte bij Zorya Luhansk (1-1).

Naamloos2-870.png

"Als je de hele tweede helft met tien man speelt, is het een kwestie van verdedigen en wachten op de kansjes die komen. Een gelijkspel is gezien het wedstrijdverloop een resultaat waar we uiteindelijk blij mee zijn", zei Van Bronckhorst in Odessa voor de camera van RTL7.

De koploper van de Eredivisie raakte kort voor rust verdediger Eric Botteghin kwijt met een rode kaart (twee keer geel). Uit de daaropvolgende strafschop trok de thuisploeg de stand gelijk. Met tien man hield Feyenoord in de tweede helft stand.

"We hebben zelf nog één of twee aardige kansen kunnen creëren, maar daar moet je een beetje geluk bij hebben. Helaas konden we die kansen niet benutten", aldus Van Bronckhorst.

Kuijt

Aanvoerder Dirk Kuijt benadrukte dat Feyenoord "karakter had getoond" door met een man minder de stand op 1-1 te houden. "We hebben er alles aan gedaan om een punt uit het vuur te slepen en dat is gelukt, al veerde ik wel even op toen Marko Vejinovic op het doel afging."

Kuijt doelde daarmee op de kans voor de middenvelder een kwartier voor tijd. "Ik had graag gezien dat hij hem in de bovenhoek had geschoten. Hij deed het goed, maar de bal stuiterde iets op waardoor zijn schot over ging."

De captain baalde daarnaast van de rode kaart voor Botteghin. Hij nam de verdediger niets kwalijk en vond dat hij niet voor de tweede keer geel had mogen krijgen.

"Hij kreeg bij zijn eerste overtreding meteen geel. Vervolgens deed hij zijn hand iets omhoog bij een schot uit draai. Dat is een reactie die je vaker ziet in het voetbal. Bovendien kreeg Eric de bal niet op zijn hand, maar in zijn gezicht. Het zat dus tegen. Aan andere kant ben ik blij dat we niet verloren hebben."

United

Door het gelijkspel gaat Feyenoord met zeven punten aan kop in groep A, al heeft Fenerbahçe net zoveel punten. De Rotterdammers spelen over drie weken op Old Trafford tegen Manchester United. Op 8 december komt Fenerbahçe naar De Kuip.

"We hebben alles in eigen hand", besefte Kuijt. "Het klinkt misschien een tikkeltje overmoedig, maar als we over drie weken bij United winnen dan zijn we al door."

Door: ANP/NU.nl/  ProShots