AZ houdt kans op overwintering door gelijkspel in Tel Aviv

Gepubliceerd op 4 november 2016 om 14:48

AZ heeft nog altijd kans om te overwinteren in de Europa League. De ploeg van trainer John van den Brom speelde donderdagavond met 0-0 gelijk op bezoek bij Maccabi Tel Aviv.

Daarmee hebben de Alkmaarders nog steeds geen wedstrijd gewonnen in de groepsfase. Eerder werd er thuis gelijkgespeeld tegen Dundalk (1-1) en verloren van Maccabi (1-2) en in Sint-Petersburg verloren van Zenit (5-0).

AZ staat na vier wedstrijden laatste in groep D met twee punten uit vier wedstrijden. Zenit won thuis nipt van Dundalk (2-1) en leidt met twaalf punten, waarmee het door is naar de knock-outfase van de Europa League.

Nummer twee Maccabi (vier punten) en nummer drie Dundalk (ook vier) zijn echter nog in zicht voor AZ, dat nog op bezoek gaat bij Dundalk en thuis aantreedt tegen Zenit.

Rochet

AZ had in Tel Aviv in de beginfase moeite met Maccabi, dat kansen kreeg via Tal Ben Chaim en Vidar Örn Kjartansson. Onder meer door goed ingrijpen van doelman Sergio Rochet leidde dat niet tot een treffer.

In de 26e minuut kregen de Alkmaarders de eerste kans. Iliass Bel Hassani bediende Ben Rienstra, maar de middenvelder kreeg zijn voet niet goed achter de bal en schoot naast.

Maccabi bleef in het vervolg van de eerste helft de bovenliggende partij, maar grote kansen bleven uit voor de ploeg van trainer Shota Arveladze. Verdediger Eli Dasa mocht nog wel een keer uithalen, maar hij zag de bal voorlangs gaan.

Dreiging

In de tweede helft beet AZ iets meer van zich af, al bleef het aanvankelijk bij dreiging en kwam het niet tot echte kansen. Aan de andere kant dook Ben Chaim opnieuw op voor de neus van Rochet, maar hij schoot vanuit een moeilijke hoek over.

Na iets meer dan een uur was AZ wel dicht bij de openingstreffer. Levi Garcia trok naar binnen en stuitte op doelman Predrag Rajkovic. Invaller Robert Mühren plaatste de bal uit een vrije trap niet veel later net naast.

De wedstrijd kantelde en Maccabi kwam er amper nog uit. Dabney dos Santos en Mühren stichtten gevaar, maar troffen allebei het zijnet. Beide ploegen bleken vervolgens niet meer in staat om nog iets te forceren.

Door de Redactie NuSport:  Foto:  ProShots