Verkiezingsbelofte coalitie Alkmaar in rook op

Gepubliceerd op 15 mei 2016 om 12:32

ALKMAAR - Het zo gewenste tweerichtingsverkeer op de Wageweg in Alkmaar stuit vooralsnog op alleen maar grote obstakels. Dat blijkt uit een ambtelijke tussenrapportage.

download1-8.jpgEen van dé speerpunten van de verkiezingsbeloftes van met name CDA en VVD, en een uitgangspunt van het coalitieakkoord met OPA en D66, lijkt in rook op te gaan.

Met de Wageweg als tweerichtingsweg zou verkeer vanaf het knooppunt Friesebrug direct kunnen afslaan richting Vondelstraat en Alkmaar-zuid. Sinds 2006 is dat om milieu- en veiligheidsredenen op de Wageweg/Bierkade verboden. De coalitie wil dat besluit terugdraaien.

Een extern bureau onderzoekt nu of er toch nog iets mogelijk is, maar dat lijkt onwaarschijnlijk te zijn.

Allerlei bekeken opties stuiten op onder meer te veel herrie, te veel milieuvervuiling, verkeerschaos, mega-investeringen en/of dreigende claims van de provincie als de busdiensten van Connexxion worden gehinderd.

Het ambtelijke rapport is door wethouder Jan Nagengast (CDA) vrijgegeven op last van een Wob-verzoek (Wet Openbaarheid van Bestuur), ingediend door de ongeruste bewonersvereniging ’Hart van Alkmaar’.

Door Fred Hoogendoorn f.hoogendoorn@hollandmediacombinatie.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.