Leefbaar: Geef buschauffeur knuppel en pepperspray

Gepubliceerd op 19 mei 2016 om 23:22

Buschauffeurs zouden bewapend moeten worden met pepperspray en wapenstok.

Die oproep deed Leefbaar Rotterdam woensdag tijdens een debat in de gemeenteraad over twee recente overvallen op buschauffeurs in Crooswijk. Burgemeester Aboutaleb ziet dat niet zitten. Hij vreest voor escalatie van geweld.

Volgens hem is het geweldsmonopolie in Nederland voorbehouden aan bepaalde groepen, zoals agenten, marechaussees en sommige boa's. ,,Een buschauffeur is in eerste instantie vooral een goede dienstverlener,'' vindt de burgemeester.

Aboutaleb vindt het ook niet goed voor de dienstverlening als chauffeurs achter plexiglas moeten gaan zitten, zoals Leefbaar voorstelde. Hij wees erop dat het geweld in het ov de laatste jaren juist enorm is afgenomen. En de verdachte van de overvallen is inmiddels in het vizier van de politie, meldde hij.

Nadelen
Leefbaar-raadslid Lars Sörensen zei te beseffen dat er ook nadelen kleven aan het bewapenen van buschauffeurs. Toch wil hij die discussie graag voeren. Volgens hem hebben buschauffeurs in Amerika ook een knuppel. En de gezelligheid aan de voorkant van de bus is minder belangrijk dan de veiligheid van chauffeurs, vindt Sörensen.

Door redactie AD: Abdel Ilah Rubio Foto: Media TV

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.