Plan tegen theehuis: hef belasting op pannenkoek

Gepubliceerd op 20 mei 2016 om 00:15

In de strijd tegen de komst van het theehuis in Lage Vuursche, komt de politieke partij LTS (Lijst Tinus Snyders) met een bijzonder plan

Naamloos-705.pngWanneer iedere horecaondernemer 30 cent zou tellen bovenop de bon en dit overmaakt op de rekening van de Per Insinger, de man die het theehuis wil realiseren, hoeft het helemaal niet gebouwd te worden.

Insinger stelt 30.000 euro aan inkomsten uit het theehuis nodig te hebben om zijn immense bosperceel te onderhouden. Met de 'pannenkoekentaks' wordt 38.325 euro opgehaald, aldus LTS. De naam pannenkoekentaks is een verwijzing naar het relatief grote aantal pannenkoekenrestaurants in het dorp.

,,Ervan uitgaande dat de 1,2 miljoen toeristen die de Lage Vuursche jaarlijks bezoeken komen om te recreëren in een prachtige omgeving, lijkt het LTS Baarn eigenlijk niet meer dan normaal dat zij voor deze natuurpracht een kleine bijdrage overhebben," aldus Snyders.

Overleg
Na uitvoerig overleg met de diverse uitbaters van horeca-etablissementen in de Lage Vuursche kwam LTS Baarn tot de conclusie dat er gemiddeld per zaak 50 transacties per dag plaats vinden. ,,Dit zou betekenen dat er op een jaar gezamenlijk 127.750 transacties plaatsvinden," aldus Snyders. ,,Als je per transactie een natuurtaks van 30 eurocent rekent zou dat betekenen dat er jaarlijks een bedrag van 38.325 euro binnen zou komen."

De Vuurschenaren staan lijnrecht tegenover elkaar sinds Per Insinger (landgoedeigenaar van 320 hectare bos in de Lage Vuursche) in 2009 het plan lanceerde om een theehuis te realiseren. Hiermee wil hij het onderhoud van zijn landgoed Pijnenburg bekostigen. Inwoners van en ondernemers in het bosdorp vrezen verlies van natuurschoon en extra drukte.

Door redactie AD: Artwin Kreekel Foto: AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.