Politie verwacht meer aanhoudingen na voetbalrellen De Graafschap

Gepubliceerd op 24 mei 2016 om 09:17

De vijftien supporters die gisteren zijn opgepakt bij rellen bij voetbalclub De Graafschap in Doetinchem, zijn inmiddels weer op vrije voeten. Dat meldt Omroep Gelderland. De politie verwacht de komende dagen meer mensen aan te houden voor de ongeregeldheden.

Naamloos-835.pngOnmiddellijk na de wedstrijd waren er in en rond het stadionopstootjes. Supporters van De Graafschap bestormden het veld en sloegen en schopten spelers van Go Ahead Eagles. Vijftien supporters werden buiten het stadion opgepakt. De politie onderzoekt nog of zij ook bij de groep horen die na de wedstrijd het veld bestormde. 

Openlijke geweldpleging

Van de vijftien arrestanten zijn er zeven aangehouden voor overtredingen als belediging en het gooien van vuurwerk. Zij werden gisteravond na verhoor naar huis gestuurd. Acht anderen werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij hebben afgelopen nacht vastgezeten op het politiebureau, maar zijn inmiddels ook weer naar huis. 

Goed beeld

De politie bestudeert nu de tv-beelden die in het stadion zijn gemaakt.  Op basis daarvan verwacht de politie nog meer aanhoudingen te doen.  "Er is zoveel goed beeld beschikbaar vanuit het stadion, dat we zeker verwachten nog meer mensen aan te houden."

Tot nu toe hebben spelers van Go Ahead Eagles geen aangifte gedaan van mishandeling. Maar de politie sluit niet uit dat die aangiftes nog binnen komen. 

De clubleiding van De Graafschap heeft al laten weten maatregelen te zullen nemen tegen de relschoppers.

Door: Redactie NOS: Foto:  OMROEP GELDERLAND

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.