Belaagde vrouw zoekt daders met behulp van Facebook

Gepubliceerd op 24 mei 2016 om 09:25

Een 20-jarige vrouw uit Zwolle hoopt via Facebook de daders te vinden die haar hebben mishandeld. Aan het einde van een avondje stappen kreeg ze klappen en werd ze met een glas in haar gezicht geslagen.

Naamloos-839.pngZe liep daarbij een diepe snee onder haar oog op en ze heeft voor de rest van haar leven littekens in haar gezicht, meldt RTV Oost. De ruzie was in de nacht van zaterdag op zondag in de binnenstad van Zwolle. De vrouw en een vriend werden lastig gevallen, waarbij de man werd uitgescholden voor 'nigger'. 

Toen de vrouw daarop reageerde, ontstond een ruzie waarbij klappen vielen. Het slachtoffer werd door een andere vrouw met het glas geslagen. Ze liep daarbij een diepe snee onder haar oog op.

Ik hoop dat jullie je allemaal diep schamen.

Slachtoffer mishandeling

Ze schrijft op Facebook: "Zij was natuurlijk laf genoeg om meteen weg te rennen. Tegen de tijd dat politie er was waren wij die twee mannen en vrouw al kwijt. Ik hoop dat jullie je allemaal diep schamen om een meisje van 20 jaar te slaan, die haar vriend probeert te beschermen omdat hij zwaar gediscrimineerd wordt. Waar gaat het toch heen in deze wereld?" 

De vrouw roept op haar bericht te delen, zodat de daders alsnog opgespoord kunnen worden. Ze heeft inmiddels ook aangifte gedaan. De politie is op zoek naar getuigen, omdat er tijdens het incident veel mensen op straat waren. 

Sociale media worden vaker gebruikt als opsporingsmiddel. De politie laat weten dat het niet altijd beter is voor het onderzoek.

Door: Redactie NOS: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.