Amsterdamse coffeeshop opnieuw beschoten

Gepubliceerd op 1 juni 2016 om 10:03

Een coffeeshop in het centrum van Amsterdam is in de nacht van maandag op dinsdag voor de tweede keer in een paar maanden tijd beschoten.

Naamloos-1187.pngVolgens de politie zijn er twee kogelgaten aangetroffen. Het incident had tegen 03.00 uur plaats en er was op dat moment niemand aanwezig, zei een woordvoerder.

Het betreft coffeeshop The Power in de Sarphatistraat. Het pand werd infebruari ook al onder vuur genomen. Daarop sloot de gemeente de zaak, maar vorige week ging de coffeeshop weer open. Volgens een verklaring van de gemeente was er 'mede vanwege de getroffen maatregelen' voldoende vertrouwen dat er geen gevaar meer was voor de openbare orde. Het nieuwe schietincident is echter voor burgemeester Eberhard van der Laan aanleiding opnieuw tot sluiting over te gaan.

Veiligheid
,,Een schietpartij in een woonwijk, waarbij de motieven niet duidelijk zijn en herhaling klaarblijkelijk niet is uit te sluiten, brengt de veiligheid van bewoners en voorbijgangers ernstig in gevaar en tast de openbare orde aan'', staat verder in de verklaring. ,,Gelet op de ernst van deze feiten heeft de burgemeester besloten de coffeeshop per direct en voor onbepaalde tijd te sluiten wegens ernstig gevaar voor de openbare orde.''

Door Redactie AD Foto: Facebook The Power.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.