Kauwen vallen bewoners tot bloedens toe aan

Gepubliceerd op 1 juni 2016 om 10:32

Na de terror-oehoe van Purmerend, hebben inwoners van Noord-Holland nu opnieuw last van agressieve vogels. In Alkmaar voeren een paar kauwen al wekenlang een waar schrikbewind uit in de Emmastraat. Volgens RTV Noord-Holland zijn er al bewoners tot bloedens toe gebeten.

Naamloos-1193.png

Buurtbewoners voelen zich niet meer veilig in hun straat. De vogels raken al geïrriteerd als ze mensen zien. Een simpel klusje aan een woning is daarmee volkomen onmogelijk geworden.

Evert Blondeau werd gisteren aangevallen, toen hij nietsvermoedend zijn woning verliet. ,,Ik ging naar buiten en voelde ineens iets op mijn achterhoofd", vertelt hij aan de regionale omroep. Vervolgens voelde hij een tweede vogel over zijn hoofd scheren. ,,Toen ik aan mijn haar had gevoeld, zat er ineens bloed aan mijn hand. Later zag ik ook andere buurtbewoners verschrikt wegduiken."

De volgende
Buurtbewoner Jopke Brouwer denkt dat hij de volgende is. ,,Als ik buiten blijf staan dan valt hij weer aan hoor! Ik denk dat hij speciaal mij moet hebben omdat ik hier woon. Ik roep wel eens onvriendelijke dingen terug. Zoals: 'Hou op joh!' en 'Doe dat bij je eigen soort!'. Bang ben ik niet. Maar ik wil geen klap hebben, want hij mikt echt op je hoofd."

Een medewerkster van het Vogelhospitaal heeft een paar verklaringen voor het gedrag van de kauwen. De meest waarschijnlijke is dat de kauwen een nest ergens op een dak in de straat hebben.

Door Redactie Gelderlander.nl/ Foto: AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.