Verdachte schietpartij Rooseveltplein Tilburg: 'Ik schoot in paniek'

Gepubliceerd op 6 juni 2016 om 12:58

BREDA - In Breda staat maandag de verdachte van de schietpartij in de Rob van Spaendonckstraat voor de rechter.

Naamloos-1372.pngDe 36-jarige Tilburger zou op 14 augustus vorig jaar het vuur geopend hebben op een auto met drie mannen na een drugsgerelateerd conflict. Er zou acht keer zijn geschoten. Een man werd daarbij in zijn voet geraakt. De verdachte zegt dat hij geschoten heeft omdat hij in paniek was.

De verdachte was verslaafd aan cocaïne en zegt dat hij nadat hij was afgekickt, werd bedreigd door zijn dealer. "Mijn dealer wilde dat ik coke van hem bleef kopen en hij bedreigde mijn familie. Ik was doodsbang. Toen hij op 14 augustus in de straat opdook, ben ik in paniek gaan schieten", aldus de verdachte. Nadat hij in de Rob van Spaendonckstraat had geschoten, schoot hij nog eens in de Van Zantstraat. "Daar zag ik twee compagnons van de dealer. Om hen af te schrikken, heb ik daar nog een keer geschoten." 

Zelfverdediging?
De Tilburger wordt verdacht van poging tot doodslag, maar zijn advocaat zegt dat de man handelde uit zelfverdediging. Ook een 56-jarig familielid van de verdachte staat voor de rechter. Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit (alarmpistool en stroomstootwapen) en van in het bezit zijn van 281 gram hennep.
 
Schietpartij
De schietpartij in de buurt van het Rooseveltplein zorgde voor veel consternatie. Een heel woningblok werd urenlang afgezet omdat de politie nog op zoek was naar de schutter. Later werden uiteindelijk vijf personen aangehouden. Daarvan zijn alleen de 36 en 56-jarige mannen nog verdachten in de zaak.

Verslaggever Erik van Hest (@erikvhest) volgt deze zaak live vanuit de rechtbank.
 
Door:  Brabants Dagblad Foto: Persbureau BMS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.