Rechter: verdachte te ver gegaan bij vechtpartij in Soester café

Gepubliceerd op 7 juni 2016 om 23:00

Zelfverdediging, zei een verdachte van een kroeggevecht dinsdagochtend tegen de rechter. Camerabeelden wezen uit dat het niet bij één klap was gebleven.

Naamloos-1428.pngDe aanleiding van de vechtpartij in maart van dit jaar werd op de zitting in Utrecht niet goed duidelijk. Volgens de uit Soesterberg afkomstige verdachten, Loek V. (33) en Jan van E. (28), voelden enkele bezoekers van café De Kuil aan het Kerkplein zich aangesproken door een gesprek dat het tweetal voerde bij de bar. De officier meende dat er sprake was van discriminerende opmerkingen.

Het gevolg was in elk geval dat V., en daarna ook Van E., een van de gasten in het gezicht sloeg. In de rookruimte van de kroeg ging de knokpartij verder, nu met een vriend van het eerste slachtoffer. ,,Ik handelde uit zelfverdediging'', beweerde V., eigenaar van een café in Soesterberg. ,,Door ervaringen in het verleden ben ik op mijn hoede.'' Twee jaar geleden werd V. in zijn eigen zaak neergestoken, toen hij een ruzie wilde sussen.

Vraagtekens
De politierechter plaatste vraagtekens bij zijn lezing. Camerabeelden wijzen uit dat V. meerdere klappen en trappen uitdeelde, wat bovendien is bevestigd door een getuige. Er was sprake van openlijke geweldpleging, aldus de officier. Hij eiste voor beide verdachten een werkstraf.


De advocaten vonden het geschetste beeld overdreven. ,,Alsof het om een Rambo-actie ging.'' Een boete leek hun, rekening houdend met de eigen bedrijven van hun cliënten, het meeste op z'n plaats. In het geval van Van E. kon de rechter daarmee leven. Maar V. was in zijn ogen te ver gegaan. Hem werd, naast een boete, een werkstraf van 70 uur opgelegd.

Door redactie ad.nl/amersfoort/ Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.