Barneveldse wethouder stapt op om Schaffelaartheater

Gepubliceerd op 7 juni 2016 om 23:17

De Barneveldse CDA-wethouder Eppie Fokkema treedt af vanwege een 'inschattingsfout om belangrijke informatie in het dossier van het Schaffelaartheater niet (tijdig) met het college en de raad te delen'.

Naamloos-1430.pngHet Schaffelaartheater sloot het seizoen 2014-2015 af met een tekort van 140.000 euro. ,,Het Schaffelaartheater was en is niet evenwichtig gefinancierd,'' concludeerde het adviesbureau voor de vrijetijds- en cultuursector LAgroup na een onderzoek in opdracht van de gemeente. Het voortbestaan van het theater hing aan een zijden draadje, maar de gemeente kwam in december over de brug met twee jaar extra subsudie en een lening van bijna een half miljoen om het tekort op het eigen vermogen aan te zuiveren.

Brief
De gemeenteraad gaf toen het college ook opdracht om onderzoek te doen naar alternatieven om het theater in de toekomst te kunnen exploiteren. Hoewel dit onderzoek in januari van start ging, bleek medio vorig jaar al dat een theaterexploitant belangstelling had in een samenwerking met of een overname van het theater. De gemeente ontving daarover begin december al een brief, maar wethouder Fokkema deelde de inhoud echter niet niet met het college en de raad.

Onhoudbaar
Volgens het CDA is zijn positie 'politiek gezien onhoudbaar geworden en heeft wethouder Fokkema zijn conclusies getrokken en zijn ontslag ingediend'.  De partij CDA beraadt zich momenteel over de opvolging de wethouder.

Het college stelt de gemeenteraad voor nader onderzoek te laten doen naar een samenwerking met en/of overname van de exploitatie van het Schaffelaartheater door Coulissen podiumexploitatie, bekend van onder andere 't Spant! in Bussum en De Boerderij in Huizen. Het onderzoek moet uiterlijk in november 2016 gereed zijn.

oor redactie ad.nl/amersfoort/ Foto: 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.