Broeder Hans salueert voor de veteranen

Gepubliceerd op 13 juni 2016 om 16:25

Met zijn driewielfiets versierd met bloemen is Hans Kairupan (71), beter bekend als Broeder Hans, een opvallende verschijning in Delft.

Naamloos-1669.png

De uit Noord-Celebes afkomstige Hans kwam in 1970 naar Nederland en ondervond aan den lijve hoe hard de Westerse maatschappij kan zijn. Hij werkte tien jaar bij de Kabelfabriek en was tot aan de privatisering ambtenaar bij de PTT. ,,Daarna heeft de maatschappij mij ontslagen'', blikt hij terug. ,,Ik raakte dakloos en een psychiater raadde me aan: 'U hoort hier niet thuis, de maatschappij is te hard voor u, ga terug naar Indië'.

Maar het geloof is mijn houvast, ik ben gebleven en lees iedere ochtend in de Bijbel alvorens de straat op te gaan om mijn boodschap van vrede, vrijheid, en vreugde te verkondigen. Ik ben een vredestichter en bied een luisterend oor aan hen die daar behoefte aan hebben. Mensen kunnen me altijd spreken tijdens de inloopochtenden van de Maria van Jessehof aan de Burgwal om onder het genot van een kop koffie van gedachten te wisselen.''

Ook dit jaar zal Broeder Hans niet ontbreken tijdens de Veteranendag op het Haagse Malieveld en brengt hier alvast een saluut uit respect voor zijn in Indonesië gesneuvelde broer én aan alle KNIL'ers.

Door ad.nl/delft/foto: Herman Baas

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.