Burgers in Twente helpen politie met 2.000 camera's misdaden oplossen

Gepubliceerd op 30 juni 2016 om 09:00

ENSCHEDE - De politie in Twente roept burgers op om hun beveiligingscamera’s die in of aan hun woning hangen te registeren, zodat ze gebruikt kunnen worden bij het oplossen van misdaden. Er zijn al ongeveer 2.000 Twentse camera’s geregistreerd.

Naamloos-1894.pngVia deze weg wil de politie beter gebruik maken van een ‘goudmijn’ aan informatie waarover burgers beschikken.

Tijdwinst
Door te weten waar de camera’s hangen, hoopt de politie tijd te winnen tijdens een onderzoek naar een misdaad. “Rechercheurs waren voorheen veel tijd kwijt aan het zoeken naar camerabeelden. Dat moest beter kunnen”, zegt Anton van de Streek van de politie. Door snel beelden op te vragen is de kans op succes aanzienlijk groter: veel particulieren slaan de opnames van camera’s rond hun huis namelijk niet langer dan twee weken op.

Landelijke database
Het project ‘camera in beeld’ is ontwikkeld door de Politie Oost-Nederland, dat een landelijke database bouwde. Daarin staan inmiddels bijna 2.000 camera’s van Twentse particulieren geregistreerd. Landelijk staat de teller op ongeveer 100.000.

Door Redactie AD Foto: Wegener/Tom van Dijke

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.