Bouw noodopvang op veld azc in volle gang

Gepubliceerd op 22 juli 2016 om 08:57

Amersfoort: Op het voormalige speelveld naast het asielzoekerscentrum aan de Barchman Wuytierslaan wordt met man en macht gewerkt aan de bouw van een noodopvang voor vluchtelingen.

Naamloos-2251.png

De tijdelijke prefabunits worden met behulp van een hijskraan in rap tempo in elkaar gezet door een Brabants bouwbedrijf. Voor het eind van de volgende maand moeten de eerste vluchtelingen hier ondergebracht worden. In totaal zouden er zo'n 300 mensen gehuisvest kunnen worden op deze plek.

De units die op dit moment verrijzen aan de kant van de BW-laan zijn bedoeld voor administratie en logistieke zaken. De eigenlijke woonunits voor de 300 vluchtelingen komen in een groot tweelaags gebouw er tegenover. Het grasveld tegenover het spirituele centrum Het Vlinderhuys blijft voorlopig onbebouwd.

Achterhaald
Elders in het land staan inmiddels noodopvangen en azc's leeg omdat de stroom vluchtelingen opdroogt. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers bevestigt dat alle plannen voor de bouw van noodopvanglocaties en azc's opnieuw worden bekeken. Welke plaatsen wel of niet (af)gebouwd worden is niet bekendgemaakt. Of de noodopvang aan de BW-laan nu al weer achterhaald is, blijft daarmee de vraag.

Het heeft lang geduurd voordat de noodopvang in Amersfoort uit de startblokken kon gaan.

In september van het vorige jaar werd de bouw al aangekondigd, maar er traden verschillende vertragingen op, onder meer vanwege de slechte beschikbaarheid van tijdelijk woonunits. Zoals het er nu naar uitziet, zal de noodopvang een jaar na de eerste aankondiging open gaan.

De Hoef
Naast deze noodopvang worden er in Amersfoort nu ook voorbereidingen getroffen voor de transformatie van een groot kantoorgebouw aan de Lichtpenweg (bedrijventerrein De Hoef) tot een tweede asielzoekerscentrum voor 600 vluchtelingen. Op het terrein van Zon & Schild aan de Utrechtseweg worden enkele tientallen minderjarige vluchtelingen opgevangen.

Door Redactie AD/ Amersfoort Foto: AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.