Zes jaar cel voor doden tien maanden oude baby

Gepubliceerd op 7 september 2016 om 13:16

Een man van 27 is veroordeeld tot zes jaar celstraf voor het doden van zijn stiefkind. De tien maanden oude baby uit Rotterdam overleed begin 2015 in het ziekenhuis.

Naamloos-2853.png

Volgens de rechter kan er geen andere conclusie getrokken worden dan dat de man het kind zo hevig door elkaar schudde, dat het kwam te overlijden. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie, meldt RTV Rijnmond.

Geen excuus

De baby was de jongste van vier kinderen. Ook de andere drie kinderen werden mishandeld door de man die hun stiefvader was. Zij zijn inmiddels ondergebracht bij pleegouders.

De rechter concludeert dat de man niet was opgewassen tegen de hectiek van een gezin met vier zeer jonge kinderen, waar hij door de relatie met hun moeder in terecht gekomen was. Ook had het gezin financiële problemen. De rechter stelt dat deze zaken misschien wel een verklaring vormen voor wat er gebeurd is, maar geen excuus. 

Ook straf voor moeder

De moeder van de kinderen kreeg anderhalf jaar cel opgelegd voor het mishandelen van de drie oudste kinderen. Zij was volgens de rechter niet direct betrokken bij de dood van de baby. Wel wordt haar verweten dat zij het jongetje achterliet bij haar vriend. 

Door: Redactie NOS: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.