Albanese criminelen slaan vaker toe in Amsterdam

Gepubliceerd op 10 september 2016 om 11:56

Criminelen uit Albaniƫ hebben Amsterdam ontdekt.

Naamloos-3027.pngSinds het begin van het jaar heeft de politie in de hoofdstad al zestig Albanezen opgepakt op verdenking van serieuze drugshandel en witwassen. Bij de acties vonden rechercheurs 200 kilo cocaïne en bijna 3 miljoen euro, aldus Het Parool vandaag.

Vijf arrestanten hadden al forse veroordelingen op hun naam staan en waren daarvoor op de vlucht. Zo moest een in Albanië levenslang uitzitten voor moord op een agent. Een ander werd door Italië gezocht voor ontvoering, mensenhandel en verkrachting. In augustus werd in een verborgen ruimte in een Saab voor 1,3 miljoen euro aan contant geld gevonden. De auto stond op naam van een 32-jarige man uit Albanië.

Bij een grote actie in de laatste week van augustus hield de politie volgens Het Parool op verschillende plekken in de stad negentien van de verdachten aan, daarvan zitten er nog zeventien vast. Die actie begon in een pand in Noord, waar op 22 augustus vijf Albanezen en een Roemeen werden gearresteerd. Binnen werd zo'n zestig kilo aan verdovende middelen aangetroffen.

Door redactie AD  Foto: Politie Amsterdam

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.