In 2020 weer verbouwingen aan Amsterdam Centraal

Gepubliceerd op 22 september 2016 om 13:34

Amsterdam Centraal is pas net klaar met de verbouwingen, maar er komt waarschijnlijk snel een tweede facelift. Dit schrijft AT5. ProRail wil de capaciteit van het station verder vergroten. Daar wil het bedrijf nieuwe, grote aanpassingen voor doen.

Naamloos-3382.png

Op dit moment komen er dagelijks 180.000 reizigers per dag op het station. ProRail verwacht echter dat dit aantal de komende jaren fors blijft groeien. Om die reden moet de capaciteit van het station verder uitgebreid worden. ,,Zo worden de perrons verbreed en verlengd, zodat er meer ruimte ontstaat voor meer treinen en reizigers. De huidige middensporen worden daarvoor gesaneerd'', aldus ProRail.

Tunnels
Ook de tunnels van het station worden aangepakt, om zo de stroom reizigers op het station zelf aan te kunnen. ,,De trappen, roltrappen en liften worden hier op aangepast.'' De IJ-passage en de middentunnel zijn zo goed als klaar. De oosttunnel en westtunnel worden ook nog aangepast.

De oosttunnel is nu de smalste van allemaal. Het ligt daardoor voor de hand dat deze verbreed wordt. Het is echter nog niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren. De plannen van ProRail liggen officieel nog ter inzage.  Waarschijnlijk wordt in 2019 een besluit genomen. De verbouwing zou rond 2020 moeten beginnen en zes jaar gaan duren.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.