Dode bij schietpartij bij AMC in Zuidoost

Gepubliceerd op 11 oktober 2016 om 12:24

Bij een schietpartij op de Meibergdreef in Zuidoost is maandagavond een persoon om het leven gekomen. Dat meldt de politie.

download6-2.jpg

Op straat zijn pogingen gedaan het slachtoffer te reanimeren, maar dit mocht niet baten.

Het slachtoffer werd in de buurt van het Academisch Medisch Centrum (AMC) neergeschoten. Omstanders en hulpverleners probeerden het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

De politie, die de melding rond 23.30 uur binnenkreeg, is een zoekactie gestart naar de dader, die op de fiets is gevlucht richting station Holendrecht.

De dader is naar verluidt een man met een donkere huidskleur. Hij droeg een rode jas en had een petje op en vluchtte op de fiets richting station Holendrecht.

Getuigen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

Vierde dode in een week
Het is de vierde dode na een misdrijf in een week tijd in Amsterdam.

Afgelopen zondag werd de 31-jarige Djordy Latumahina doodgeschoten in Nieuw-West, een dag eerder overleed Hakan Aradas uit Haarlem na een schietpartij in De Baarsjes. Geen van beiden stonden bekend als zware criminelen

Afgelopen donderdag werd in Zuidoost een dode man gevonden na een woningbrand. De politie meldde maandag dat ook deze persoon door een misdrijf om het leven is gekomen.

Door: Het Parool/ANP Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.