Doodgeschoten man Zuidoost is 24-jarige crimineel

Gepubliceerd op 11 oktober 2016 om 12:40

De man die maandagavond is doodgeschoten bij het AMC in Amsterdam-Zuidoost is Isilnando Kammeron (24) uit de Bijlmer.

download9-1.jpg

Kort voor hij maandagavond werd doodgeschoten was Kammeron betrokken bij een steekpartij in Zuidoost, waarbij iemand gewond raakte. Of zijn dood met dat incident te maken heeft, is nog onduidelijk. 

Gedurende zijn leven kwam Kammeron veelvuldig met justitie in aanraking. In zijn recentste zaak werd hij in november vorig jaar veroordeeld voor een poging tot moord in de flat Hoogoord in de Bijlmer. Daar had hij een 25-jarige man in de borst gestoken, die vervolgens hevig bloedend politiebureau Flierbosdreef kwam binnenlopen.

Een week daarna werd Kammeron aangehouden in een huis in Hoofddorp. Hij beriep zich op zijn zwijgrecht, maar de rechtbank zag genoeg bewijs dat hij had geprobeerd het slachtoffer zwaar te mishandelen en dat hij de man met de dood had bedreigd. Hij kreeg een jaar cel.

16 jaar oud
Hij had toen al een fors strafblad opgebouwd met daarop (zware) mishandelingen en diefstallen.

Zo werd hij er van verdacht al op zijn zestiende met geweld een auto te hebben gestolen. Op zijn achttiende werd Kammeron verdacht van twee berovingen.

In augustus van dit jaar werd Kammeron door de Haarlemse rechtbank veroordeeld vanwege een vechtpartij in Hoofddorp in 2014. Daarbij greep hij een meisje bij de keel, trok hij aan haar haren en schopte hij haar terwijl zij op de grond lag.

Ook mishandelde hij een man en uitte hij ernstige bedreigingen tegen andere meisjes: "Ik ga jullie verkrachten, ik kom jullie halen en je krijgt een bullet in je kop." Hij kreeg 60 dagen cel waarvan 54 dagen voorwaardelijk en een werkstraf, maar ging in hoger beroep.

Vijf euro als tegenprestatie
In Hoofddorp was hij in augustus 2014 betrokken bij een zware mishandeling. 

Op 3 december 2013 zag een agent hoe twee toeristen met Kammeron in een steegje stonden en nerveus om zich heen keken.

Kammeron bleek de twee mannen op de Nieuwendijk in de Amsterdamse binnenstad te hebben benaderd met het verhaal dat hij een goede coffeeshop wist.

In een steegje eiste hij als tegenprestatie vijf euro van zijn slachtoffers. Hij doorzocht de jaszakken van zijn doelwitten. "Geef me vijf euro en een beetje respect. Ik ben veel sterker dan jullie en heb geen zin om te vechten."  

De rechtbank achtte afpersing van twee euro bewezen, en zag wat Kammeron had gedaan als meer dan 'schooierig of opdringerig gedrag'. Hij kreeg zes maanden cel. 

Kammeron werd omschreven als 'fysiek groot en stevig' en als iemand die een 'imposante indruk' maakt. Hij was echter ook zwakbegaafd en vertoonde antisociaal gedrag, waarbij hij zeer agressief was. Een psychologisch onderzoek concludeerde in 2015: "Sinds zijn dertiende disfunctioneert verdachte op alle leefgebieden."

Zoekactie
Kammeron werd maandagavond in de buurt van het AMC neergeschoten. Omstanders en hulpverleners probeerden het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. 

De politie, die de melding rond 23.30 uur binnenkreeg, is een zoekactie gestart naar de dader, die op de fiets is gevlucht richting station Holendrecht.

Door de Redactie AD: Foto: Facebook

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.