Dj Maceo Plex geeft gratis feest in fietstunnel Rijksmuseum

Gepubliceerd op 11 oktober 2016 om 14:53

Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) krijgt de Amerikaanse dj Maceo Plex voor één avond een Amsterdams erepodium: hij draait op vrijdag 21 oktober vier uur lang in de fietspassage onder het Rijksmuseum.

download16.jpg

De dj, die behalve zijn eigen muziek ook remixen maakt van onder andere Depeche Mode en The Rolling Stones, is door het Rijksmuseum uitgenodigd om oorspronkelijke opnames van diverse klassiekemuziekinstrumenten uit de collectie te beluisteren. Met die fragmenten als inspiratie heeft de dj een vier uur durende set in de steigers gezet. 

Het is de eerste keer dat het Rijksmuseum als locatie deelneemt aan Amsterdam Dance Event, en daarmee een podium biedt aan elektronische muziek. De organisatie laat weten dat het event nauw aansluit 'bij de wens van het museum om bezoekers op een nieuwe manier kunst te laten beleven'.

Vanwege de beperkte ruimte en de populariteit van Maceo Plex krijgt het feest een exclusief karakter. Kaartjes zijn niet te koop, maar fans van de dj kunnen zich vanaf dinsdag 11 oktober hier inschrijven voor een loting.

De inschrijving sluit een week later, op dinsdag 18 oktober om middernacht. Een dag later wordt bekendgemaakt wie een gratis kaartje hebben bemachtigd.

Maceo Plex
Vrijdag 21 oktober (19.00-23.00) gratis
Fietstunnel Rijksmuseum

Door de Redactie AD: Foto: outube / Audio Osbcura

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.