Schoonmaker maakt foto's op damestoilet ziekenhuis

Gepubliceerd op 18 oktober 2016 om 13:35

Een Groningse schoonmaker is veroordeeld omdat hij foto's maakte op de dames-wc van het academische ziekenhuis in die stad. Hij kreeg 40 uur taakstraf en een dag celstraf opgelegd. Daarnaast kreeg hij twee weken voorwaardelijk.

mediabox-246.jpgHet was de tweede keer dat de man zoiets deed, schrijft RTV Noord. Eerder deed de 33-jarige Groninger hetzelfde op de Hanzehogeschool, ook in de stad Groningen. Dat kostte hem destijds zijn studie.

Foto's van zijn huis

Een medewerkster van het UMCG vond in juli de telefoon op de vloer van het toilet. Op het toestel stonden niet alleen beelden van de toiletbezoeksters, maar ook opnames van het huis van de verdachte. De man had de witte gsm-met-camera aan de betegelde muur vastgemaakt, waardoor hij niet opviel.

De schoonmaker had in augustus vorig jaar zijn telefoon in de wc gezet. Waarom kon hij niet precies uitleggen. "Ik wilde dat iets zou lukken wat niet mocht, want alles in mijn leven ging fout." De schoonmaker is ontslagen.

Behandeling

Omdat het de tweede keer was, legde de rechtbank een celstraf op. Die is maar kort, omdat de man gemotiveerd is zich te laten behandelen.

Drie jaar geleden kreeg een 49-jarige oud-medewerker van hetzelfde ziekenhuis honderd uur werkstraf. Hij had ook stiekeme camerabeelden gemaakt van een toilet voor vrouwelijke ziekenhuismedewerkers.

Door de Redactie NOS: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.