Politie kijkt nergens meer van op bij grote drugsvangsten

Gepubliceerd op 18 oktober 2016 om 13:45

Drugs: alleen al in de eerste helft van dit jaar is in de Rotterdamse haven door de douane twee maal zoveel cocaïne onderschept als in heel 2015. Toen bedroeg de totaalvangst zo'n 4.650 kilo.

Naamloos-3705-328low-2.png

'Vooralsnog vier ik even dat 2016 een goed cokejaar wordt, maar dan in de goede zin van het woord', schreef staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën de Tweede Kamer twee weken geleden. Hoe positief de cijfers ook klinken, drugshandel brengt in de stad heel wat geweldsuitspattingen met zich mee. 

Van ripdeals tot schietpartijen met zware, automatische wapens; van ontvoeringen tot (mislukte) liquidaties. Ze zijn de laatste tijd allemaal al in Rotterdam en de regio voorbij gekomen. De vergismoord (2014) op Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs, die door een persoonsverwisseling slachtoffer werd van een drugsruzie, is misschien wel het meest trieste dieptepunt van de afgelopen jaren. 

Daarnaast heeft de politie ook de handen vol aan de onderzoeken naar de onzichtbare aspecten in de drugsscene: horecazaken en peperdure appartementen van waaruit drugshandel wordt gedreven. Maar ook de ondermijning waarbij de criminele onderwereld wordt vervlochten met de legale bovenwereld en witwassen waarin grote miljoenenbedragen omgaan. 

Ananassen
Cocaïne. In steeds grotere hoeveelheden wordt het spul aangevoerd. De kans dat de 'gewone' burger wordt geconfronteerd met de keiharde wereld van de drugscriminelen wordt alsmaar groter.

Lees het hele artikel op: http://www.ad.nl/rotterdam/politie-kijkt-nergens-meer-van-op-bij-grote-drugsvangsten~a5fea6f3/

Door de Redactie AD: Foto: Politie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.