Automonteur is nu De Kledingdokter in Apeldoorn

Gepubliceerd op 27 oktober 2016 om 15:03

Het is een avontuur, zijn eigen zaak op het Schubertplein. Na krap een half jaar lacht de toekomst De Kledingdokter, ofwel Lawa Textiel Service, toe. ,,We begonnen in juni met nog niet zoveel klanten, maar nu loopt het goed'', zegt eigenaar Nicola Ojoki Faka Serge, die eerder als automonteur zijn geld verdiende.

download-8low1-149.png

Trots laat de eigenaar een zelfontworpen jurk zien, waarmee hij een etalagepop heeft aangekleed. In de zaak staan andere poppen die allemaal echte Afrikaanse kleding dragen. ,,We ontwerpen kleding, maar dat niet alleen.'' Samen met zijn vriendin Blessing Uririe ontwerpt, vermaakt en repareert Nicola kleding.

Vijftien jaar geleden kwam hij vanuit Zuid-Soedan naar Nederland en werd automonteur. Daar volgde hij een opleiding voor. Wat maakt dit werk dan toch leuker? ,,Van auto's monteren krijg je zulke vieze handen, van kleding ontwerpen niet'', lacht de eigenaar. ,,Een baan in de mode ligt mij ook beter. Bovendien krijg je zoveel verschillende opdrachten en klanten. Vooral het contact met klanten vind ik leuk.''

Door de Redactie AD: Foto: Rob Voss

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.