Apeldoorns gezin kiest definitief voor de Spaanse zon

Gepubliceerd op 27 oktober 2016 om 15:07

Veel ervaring in het runnen van een camping hebben ze niet, meer dan 'si' en 'gracias' komen nog niet voor in hun Spaanse woordenschat. Toch waagt het gezin Bresters uit Apeldoorn de sprong in het diepe. Deze zomer emigreren Bas (43), Els (43), Pepijn (14) en Rik (12) naar Spanje, waar ze een camping overnemen. Ook hond Puck en kat Ninja verhuizen mee naar de Spaanse zon.

download-8low1-151.png

"Bas en ik zijn allebei 43 jaar oud nu, en eigenlijk waren we allebei wel toe aan een nieuwe stap", legt Els uit. "We waren toch niet helemaal happy de peppy meer. Dan kun je nog wel tien jaar meer van hetzelfde blijven doen, maar we hebben besloten om totaal iets anders te gaan doen en voor de uitdaging te gaan."

Het gezin neemt de camping Casa Valerosa, een kleinschalige, rustige camping honderdvijftig kilometer onder Barcelona, over. Els: "Een Nederlandse vrouw is de camping begonnen. Ze is nu 62 en wil het wat rustiger aan gaan doen en heeft daarom de camping te koop gezet", zegt Els. "Bas is zelf eerst gaan kijken en in de meivakantie zijn we met het hele gezin een weekje daar geweest. Halverwege juli vertrekken we definitief naar Spanje." Het huis van het gezin staat te koop.

De familie staat een totaal ander leven te wachten. "Het is een prachtige plek, de rust, ruimte, alles wat ik in een vakantie zoek is daar. En het is superleuk om dit met z'n vieren te doen", vindt Els. "We hebben er goed over nagedacht. Het geeft heel veel energie. En als het toch niet leuk is, ach dat zien we dan wel weer."

Door de Redactie AD: Foto: Rob Voss

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.